Wie Zijn Wij?

 


Beste liefhebbers van hondjes en Border-Collies in het bijzonder.

Wij zijn Hans en Ingeborg en zijn reeds een heel lange tijd gebeten door de Border-Collie microbe.

Wij zijn een erkende kennel met registratie bij de KKUSH (De Koninklijke Kynologische Unie St-Hubertus).
Ikzelf (Hans) was reeds zeer gefascineerd door deze hondjes en hun baasjes met pet op en veel te grote haakstok toen ik ze voor het eerst zag op tv ten tijde van het Coditel televisiedistributie tijdperk. Ik was toen amper 8 jaar. Ongelooflijk hoe deze hondjes een kudde schapen kon leiden waar ze ook maar moesten zijn en dat op fluit-commando's en vanop heel lange afstand. Indrukwekkend. Bekijk hier hoe dit wordt gedemonstreerd.
Ons eerste BC puppy was een zwart-wit teefje zonder stamboom.
Vrijwel onmiddellijk voelden wij aan dat dit iets speciaals zou worden en dat is het ook geworden. De intelligentie en nuchterheid waarmee onze Spot door het leven is gegaan is met geen ander hondje, dat wij tot dan toe hadden gehad, te vergelijken.
Hondstrouw tot op het bot en altijd klaar voor de actie. Tot op heden is Spot nog heel vaak het onderwerp van gesprekken bij vrienden en familie.
Algauw kwam er een tweede Border bij om Spot en ons allemaal wat meer gezelschap te bieden. Deze keer was het een bruin-witte reu met stamboom die luisterde naar de naam Fluke.
Daar wij zo gebeten waren van deze zalige microbe wisten we dat we vroeg of laat ooit eens een nestje BC’S zouden hebben.
Van zodra onze kinderen, Brend en Gilke, het nest waren uitgevlogen, waren we al aan het informeren om een eigen kennel op te starten.
Intussen waren Spot en Fluke reeds over de regenboog heen gegaan en waren onze Pilar en vervolgens Mo deel gaan uitmaken van ons gezin. Beiden zijn bruin-witte Border-Collies met stamboom.

Onze hondjes zijn net zoals ons kinderen en leven mee met ons waar we ook zijn, zij het binnen of buiten. Ook op reis gaan ze heel graag mee met de camper naar alle uithoeken van Europa.
Mo heeft intussen reeds drie nestjes gehad en mag bijgevolg op “pensioen”.
Wel hebben we een teefje, dat luistert naar de naam Pepper, van het U-nestje bij onze zoon als gastgezin geplaatst die er samen met zijn vriendin fantastisch goed voor zorgen dat ze genoeg liefde, aandacht en genegenheid krijgt.

Volg onze blog voor het laatste nieuws rond Pepper.

Een toekomstig nestje zal ook met haar gepland zijn van zodra onze nieuwste aanwinst klaar is om als dekreu op te mogen treden.
Deze border luistert naar de naam Morrise en is een hele mooie bruin-witte border.
Morrise zal zijn lang leven mogen slijten bij onze dochter en haar vriend en zal zeker en vast ook niks tekort komen nog van liefde nog van zorg.

U heeft het waarschijnlijk al door dat wij meestal met bruin-witte borders werken maar wie weet in de toekomst komen daar ook nog andere kleuren bij. Onze hondjes zijn volledig in orde en getest op eventuele medische en erfelijke eigenschappen. De nodige papieren zijn aanwezig.

 Onze puppy's worden binnenshuis opgekweekt en worden gewend gemaakt aan alle soorten van huishoudelijke geluiden. Ze worden ook onderworpen aan watergewenning en aan allerlei andere natuurverschijnselen zoals donder en bliksem en ook aan harde knallen zoals vuurwerk.

Onze Hondjes komen allemaal voornamelijk uit de showlijn, wat betekent dat ze minder hevig zijn, zachtaardig en algemeen rustig in de omgang. Dit wil evenwel niet zeggen dat ze niet kunnen ingezet worden om allerhande sporten zoals schapendrijven, agility, dog-dance en ook gehoorzaamheid te beoefenen. 

Ze passen zich verder ook enorm goed aan aan het gezinsleven.

Kortom, onze hondjes worden altijd in zowel optimale fysieke als mentale conditie afgeleverd zodat u als nieuwbakken baasje meteen kan genieten van een zalige pup en trouwe vriend voor het leven.

Indien u geïnteresseerd ben kan u ons altijd een mailtje sturen om meer informatie.

Veel Border-Collie groetjes van 🐾Ingeborg en Hans.🐾